Initiatieven

Dagbesteding

‘Hart voor Werk biedt dagbesteding in zowel de arbeidsmatige als de recreatieve variant aan. Je kunt bijvoorbeeld denken aan aangepast werk voor mensen met niet aangeboren hersenletsel, maar ook aan sport en bewegen, ontspanningsactiviteiten en creatieve activiteiten.

Dagbesteding wordt georganiseerd en gefinancierd vanuit de WMO, PGB of het vindt plaats in onderaannemerschap. In beide gevallen zal er een derde ‘partij’ in beeld zijn. Meestal is dat de gemeente. Soms een zorgorganisatie. Ons team van zorgprofessionals zorgt voor de uitvoering van een op maat gemaakt aanbod van de dagbestedin

Kringloopwinkel 'De Kerketuinen'

Kringloopwinkel ‘De Kerketuinen’ is naast een winkel waar spullen een nieuwe kans krijgen ook een plek mensen met niet aangeboren hersenletsel of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een nieuwe kans krijgen. Zij krijgen taken en verantwoordelijkheden op de voor hen belangrijke ontwikkelgebieden.  Afhankelijk van het doel dat je hebt, kan je ‘werken’ bij de kringloop via een stage, een re-integratie traject of in een vorm van dagbesteding.

Ontmoetingsplek 'Partici-Kitchen'

Een ander belangrijk onderdeel van ‘Hart voor Werk’ is een ontmoetingsplek in de wijk. In onze Horeca Corner ‘Partici-Kitchen’ is iedereen van harte welkom voor een praatje een kop koffie/thee en een heerlijk broodje of warme maaltijd. Om meer verbinding te creëren zal ‘Hart voor Werk’ regelmatig activiteiten organiseren om mensen met en zonder beperkingen in contact met elkaar te brengen. Op deze manier worden ook vrijwilligers aan Kringloopwinkel ‘De Kerketuinen’ en de Horeca Corner ‘Partici-Kitchen’ verbonden en komt men uit het sociaal isolement.