NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel)

Als er in de loop van je leven schade aan je hersenen ontstaat, dan heet dat niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Deze schade kan bijvoorbeeld ontstaan door een verkeersongeluk of beroerte.

Er bestaan twee soorten niet-aangeboren hersenletsel: traumatisch hersenletsel en niet-traumatisch hersenletsel.

Traumatisch hersenletsel ontstaat door een klap tegen je hoofd.

Niet-traumatisch hersenletsel ontstaat door een proces in je lichaam.

NAH kent diverse oorzaken en veel verschijningsvormen en komt voor in alle leeftijdscategorieën. De wetenschap heeft de afgelopen jaren flinke stappen gezet, wat heeft geleid tot verbeterde technische en diagnostische middelen. Toch blijkt herkenning en erkenning van (soms atypische) klachten zowel door diegene met NAH zelf als door de naasten en zorgverleners niet altijd eenvoudig te zijn. En, passen mensen met NAH vaak niet binnen 1 bepaalde zorgsector. Dit bemoeilijkt het vinden en dus het krijgen van de juiste hulp. Omdat de problemen en klachten divers zijn, is er zorg op maat nodig.

Hersenletsel heeft niet alleen gevolgen voor de getroffene. Ook het leven van familie en naasten staat op z’n kop. De persoon om wie je geeft is een ander mens geworden. Dit kan grote gevolgen hebben in het dagelijks leven en je moet samen op zoek naar een nieuwe balans. Daar kun je wel ondersteuning bij gebruiken: hulp, advies of gewoon een luisterend oor.

De medewerkers van ‘Hart voor Werk B.V.’ helpen je graag om de juiste hulp te vinden.

 

Dagbesteding NAH & Ervaringsdeskundigen

Bij ‘Hart voor Werk’ bieden we dagbesteding aan voor cliënten  met NAH. Het aanbod van dagbesteding is zowel arbeidsmatige als recreatief.

Niet- aangeboren hersenletsel is meestal aan de buitenkant niet te zien, waardoor de gevolgen vaak niet zo ernstig lijken. Maar als het dagelijkse leven weer wordt opgepakt, blijken er soms toch problemen te zijn. Een studie voortzetten of het werk hervatten gaat dan niet zomaar.
Een ervaringsdeskundige weet daar álles van! Zij vormen een belangrijke bron van informatie en advies.

Sport, bewegen & kunstzinnig

Cliënten NAH hebben verschillende behoeften en gradaties met betrekking tot hun indicatie. Van prikkelarm tot kunstzinnige en sportieve dagbesteding worden cliënten binnen onze dagbesteding intensief en op maatwerk begeleidt. Onze staf van professionele zorgverleners en begeleiders staan dagelijks klaar om maatwerk begeleiding met veel plezier en passie te leveren.

Aanmelden

Voor aanmelden van cliënten, of bent u zelf cliënt en wilt u zich bij ons aanmelden voor de dagbesteding? Vult u dan het contactformulier in op onze contactpagina. Deze vindt u op rechts bovenin deze pagina.

Wij nemen dan z.s.m. contact met u op om de dagbesteding voor u te kunnen starten.

NAH LOKET

Op onze locatie aan de Kerketuinenweg 45 te Den Haag is een NAH Loket. Hier kunt u terecht voor uw intake NAH dagbesteding en al uw andere vragen over NAH.